Befújt a szélcsend, avagy Vulkán Kupa 2008 Nyomtatás E-mail
Írta: Németh Anna, Nagy Rita, Nagy Anikó   
2008. augusztus 07.

08:00 - Enyhe szél, napsütés, az elsõ klubtagok megjelenése a Badacsonytomaji strandon
09:30 - Szél, erõsödõ meleg, a bázissátor építése, pályakijelölés
10:00- Kitartó szél, bizakodó klubtagok, az aluszékony szervezõk érkeztével a nevezés kezdete
11:15 – A mezõny rajtra kész, a szél azonban… elállt
11:16- Az utolsó induló versenyfutása az idõvel, 102 l-es deszkájának vízre bocsátása ééés RAJT!!!

 

Rajt, Vulkán Kupa 2008
Fotó: Deme Zoltán
 
Valóban, a szél sajnálatos módon cserbenhagyta a lelkes versenyzõket. Pedig az elõzõ évekhez hasonlóan ismét nemzetközi mezõnnyel, és egyre több indulóval büszkélkedhetett a Badacsonyi Borheteket lezáró sportesemény. A klubtagok magas részvételi arányán felül érkezett versenyzõ a Balatont átszelve Fonyódról, a 71-es úton Vonyarcról és a távoli Németországból is. Akadt azonban olyan szörfös, aki DJ Lay-osh hangulatteremtõ tevékenysége ellenére a szomszéd strandon kereste ellenfeleit.

A szélmentes elsõ futam krajc szakaszának megpróbáltatásait követõen, a nem elhanyagolható számú fügétõl, palacsintától és sajtos kiflitõl új erõre kapó versenyzõk az MTV kameráinak kereszttüzébe vághattak neki a második futamnak. Bár egy mentõ fuvallat (pöff) és a bóják parthoz való közelebb helyezésének hatására, ez lényegesen gyorsabban lezajlott, így is jutott idejük a szörfösöknek interjút adni pumpálás közben.

Utánpótlás, Vulkán Kupa 2008

 

 

Nagy Bence és Takács Máté free-style bemutatója nemcsak a harmadik futamhoz adott új lendületet, hanem a laikus szemlélõdõk közül is sokan kaptak kedvet ehhez a sporthoz. Fõleg a gyermek korosztályban mutatkoztak meg ígéretes utánpótlás tehetségek. Volt, akiket a versenyszellem kapott el, és családi kajakbajnoksággal szórakoztatták a közönséget, mások siklóernyõvel a levegõbõl követték az eseményeket.
Fotó: Deme Zoltán
A nagy meleg és a szélcsendes kezdet lehetõséget nyújtott a szörfösök egyéniségének kibontakozására, amely jó alapot biztosított a humoros különdíj kategóriák születéséhez. Ennek megfelelõen jutott Nagy Bencének a „legváltozatosabb szörfruha kiegészítõk” különdíj, mivel az egyik futamban egy rózsaszín nõi kalap, a másikban pedig egy bukósisak segítségét hívta napszúrás ellen. Bátyja, Nagy Márton idén is a „búvár” címért indult, amit térdig merült deszkájával elhódított a többi jelölt elõl. Fésüs László nem törõdve egyéni eredményével, sisakjára szerelt kamerával közvetlen közelbõl rögzítette a futamokat. E tevékenység azonban olyannyira elterelte figyelmét a verseny lényegérõl, a bóják megkerülésérõl, hogy õ lett „Sinor DQ”. Egyéb kategóriák nyertesei:
 Kategória Díjazott
 „Fizetõ vendég” Ányos József
 „Legkitartóbban edzõ” Barkóczi Balázs
 „Legígéretesebb utánpótlást nevelõ apuka” Deres Róbert
 „Sinor DQ” Fésüs László
 „Legváltozatosabb szörfruha kiegészítõk” Nagy Bence
 „Örök búvár” Nagy Márton
 „Jó dolgozó, jó sportoló” Kruchina Máté
 „Aki nemzetközivé tette a mezõnyt” Elias Rosch

kupák, Vulkán Kupa 2008

Öt óra körül, a három futam sikeres lezajlása után és az egyre erõsödõ viharos idõjárás mellett lázas készülõdésbe kezdett a szervezõ bizottság, az este kilenckor megrendelésre kerülõ ünnepélyes díjkiosztóra. Az értékes nyereményeket Nagy Rita, a Badacsonytomaji Szörfklub SE sportmenedzsere és Kruchina Károly, a sportegyesület elnöke nyújtotta át a versenyzõknek. Kiegyensúlyozott teljesítményük alapján a férfiaknál Bóna Péter, a hölgyeknél a címvédõ Burián Orsolya vehette át a Vulkán Vándorkupát, amit Péterfalvi Attila, a verseny fõvédnöke és Krisztin N. László, Badacsonytomaj Város Polgármestere adott át a borhét közönsége elõtt.
Fotók: Deme Zoltán

 

További dobogós helyezések:
 
 VULKÁN KUPA 2008
 Név I. Futam
 II. Futam
 III. Futam
 Összesítés
 idõhelyezés idõ helyezés idõ helyezés helyezés 
 Burián Orsolya
 1:02:50 1. 0:26:14 1. DQ -1.
 Eiben Ingeborg DQ - 0:35:48 2. - -2.
 Maczó Anna
 DQ - DQ - - -3.
 Bóna Péter
 0:22:44 1. 0:09:53 1.0:11:27 1.1.
 Takács Máté
 0:31:36 3. 0:10:47 2.0:12:09
 2.2.
 Babos Bálint
 0:26:58 2. 0:13:37 3.0:20:38 3.3.
A verseny elõkészítésében, megszervezésében és díjazásában nyújtott segítségért köszönet minden támogatónknak.(Badacsonytomaj Város Önkormányzata, Badacsony.hu, BIC windsurf, Borbarátok Vendéglõ, Camelpark.hu, Forsense, Index.hu, Intel Xeon, La Roche-posay, Badacsonyi Borászati RT, Mozgásvilág, RealCom.hu, Regatta Magazin, Sárossi Fogászat, SharePoint.hu, Sika, Surfstation Szörfbolt, TravelLines Utazási Iroda, Windsurfing.hu)

A Badacsonytomaji Szörfklub Sportegyesület tagjai szeretettel várnak minden sportolni vágyót egész idény alatt a Badacsonytomaji szörf „beachen” és a Vulkán Kupán 2009 amatõr szlalom szörfversenyen  egyaránt!

A versenyrõl készült fényképek, videók a fotóalbumban!
Jó szelet!
 
< Előző   Következő >

www.SurfoMania.hu © 2007. Webdesign, webhoszting és Joomla! tárhely