Vulkán Kupa 2007 Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Anikó   
2007. jlius 12.
A Badacsonytomaji Szörfklub Sportegyesület 2005-ben, ifjabb Kruchina Károly, Nagy Bence és Lichtnecker Péter kezdeményezésére kezdett szervezõdni, majd 2006. június 7-én került sor az alakuló közgyûlésre.
A Klub története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, hisz tagjaink többsége gyerekkora óta visszatérõ vendég a Tomaji strandon. Idõközben a homokozó-felszerelést szörfdeszkára cserélték a Nagyobbak, s a szörf pillanatok alatt a baráti társaság közös szenvedélyévé vált. Lehetetlen lenne összeszámolni, hány barátság szövõdött a vízen, hány órát töltöttek fanatikus tagjaink a Windguru szélelõrejelzését böngészve, illetve hány esõs nyári estén szórakoztattak minket a SIKLÁS fenomenális érzésének ecsetelésével, mígnem egy kósza ötletbõl hivatalos szervezetté alakulva megpecsételtük az összetartozásunkat. A közösség megerõsödésében kiemelkedõ szerepet játszott a Szörfklub hivatalos honlapja, www.surfomania.hu, amelyen minden aktuális információ megtalálható a Sportegyesülettel kapcsolatban.

Vulkan kupa elõzményeA szörfklub nem csupán baráti társaság. Fennállásának elsõ évében komoly, elhivatott szörfösökkel bõvült. Generációkat köt össze, hisz jelenlegi 73 tag között akad, aki több mint 30 éve szeli a habokat, és olyan is, aki még csak egyensúlyozni tanul a deszkán. Közös célunk Badacsonytomaj és a környék (Badacsonyörs, Badacsony, Badacsonylábdihegy, Szigliget) szörféletének fellendítése, a szörfsport és Badacsonytomaj népszerûsítése, valamint a környék szörföseinek összefogása.

csoport képE cél elérése érdekében klubunk már második évben szervez versenyt két, nõi illetve férfi kategóriában. A tavalyi nyár során két alkalommal is összemérhették tudásukat a szörfözés szerelmesei. E jeles napokon, a szervezetünk bázisának tekinthetõ partszakaszt már kora reggel ellepték a lázasan készülõdõ versenyzõk, nem kis érdeklõdést keltve a laikus, napozni vágyók körében. Ám a rajtot követõen pillanatok alatt felélénkült a strand. Vízen és szárazföldön egyaránt izgalmas futamoknak lehettünk tanúi. A parton együtt szurkoltak a család- és klubtagok és minden érdeklõdõ. A vízen testvér a testvér, apa a fia ellen küzdött a klub hivatalos lógójával ellátott, limitált szériás póló és egyéb nyeremények mellett, nem utolsó sorban a dicsõségért.

Az idén augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Vulkán Kupa, a Badacsonytomaji Szörfklub Sport Egyesület által szervezett szörfverseny, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várunk.

befutóA részletek hivatalos honlapunkon, www.surfomania.hu-n olvashatók.

A verseny megrendezéséhez, a sportegyesület megalakulásához és mûködéséhez nyújtott támogatásért ezúton is szeretnénk köszönet mondani Krisztin N. Lászlónak, Badacsonytomaj Város Polgármesterének.

 
< Előző   Következő >

www.SurfoMania.hu © 2007. Webdesign, webhoszting és Joomla! tárhely