Május elseje Badacsonyban ! Nyomtatás E-mail
Írta: Burián Orsolya Mária   
2007. mjus 09.
Végre hosszú hétvége, végre Badacsony! Már nem kell fagyoskodni a fûtetlen nyaralókban, hiszen a nap beragyogja az egész tájat. Bepakolom a fürdõruhámat is, hátha szükség lesz rá. Az indulással kicsit elcsúsztunk ugyan, meg-megálltunk az autópályán araszoló autósorral, kis bevásárlást intéztünk Füreden, ahol nemes egyszerûséggel elfelejtettük a tálca sört (!?). Megálló Révfülöpön, majd egy nagy adag sörrel nekivágunk utunk utolsó szakaszának. „Ott a Badacsony!” - végre, 3 és fél óra autózás után megérkeztünk.

Nem telt el sok idõ és már kint feküdtünk a kertünkben. Lassan elkezdtek szivárogni a „szomszédok” is. Marci, Vince és Daniela, Leo és Kefe. Kis tracsparti a szörfözésrõl, kis németóra Danielától, majd szép badacsonyi emlékek felidézése. Végül a Webmester tanácsait is meghallgattunk, mind szörfözés, mind Netezés terén. Majd kitértünk a legfontosabbra is: az esti találkozó. Szokás szerint nem maradtunk semmiben...
...Marci gondolt egyet és megeszervezte hozzánk. Nem voltunk kevesen! Végre elõször ebben az évben, a társaság egy jelentõs része megjelent a Badacsony lábánál! A végén alig tudtuk körbeülni hatalmas ebédlõ asztalunkat és a szabad székek száma is jelentõsen megcsappant. Elõkerült a jó kis erdélyi szilvapálinka, Marcival közös munkatársunk, Balázs jóvoltából, a finom Jenõ bácsi féle bor Apu jóvoltából, meg egy vérnyomásmérõ, Atim „jóvoltából”...nem kevés vérnyomás adat született ezen az estén! A többségnek magas volt...hát igen, a sok pálinka meg bor!!! Akkor most dicsekednék: Bajusz Ádámmal nekünk megvolt a tökéletes érték! A „vérnyomásmérõ party” végeztével a Borbarátokban kötöttünk ki, majd a Lala-bulin. Hatalmas táncot lejtettünk, de végül szétszakadt a társaság. Csupán Marci és Balázs tartották a frontot....errõl majd õk beszámolnak;)
Másnap mit hall fülünk: szél suhogtatja a hatalmas fenyõket a kertben. Marci hív, hogy kölcsönadja-e a melegebb szörfruhát. Nem sokkal ezután már vizen voltunk. Bence hiányzott csupán. Nem is értem mi lelte?! ;) A víz meglepõen meleg volt áprilishoz képest, így egy pillanatig sem fáztunk bent. Páran láttunk egy hatalmas harcsát is úszni a vizen...döglött volt, és két sirály is ült rajta. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen lenne ráesni...ble, de szerencsére ez nem következett be! Nap végén holt fáradtan dõlt be mindenki az ágyába. Ati, Nóri barátném meg én átmentünk Zánkára, így nem tudok beszámolni arról a badacsonyi estérõl.
Másnap, hétfõn a dolgos fiúk Marci, Pepe, Balázs és Bence, Zita felügyeletével megtisztították a sártól és gaztól a bányász-strandra vezetõ lépcsõt, így az most szebb, mint valaha! Mi cserébe lustaságunkért, sört hoztunk nekik (megj.: többen nem jöttek át érte!!!). Délután kis pihenõt tartottunk páran a kertünkben: Gigi, Nóri, Ati, Pepe és Balázs. Én mostam az ablakot...!
Kedden sajnos már mindenki érezte, hogy a szép májusi hosszú hétvége rohamosan a végéhez közeledik...el is búcsúztunk, haza is mentünk, de tudjuk, hogy Badacsony visszavár;)!

Orsi
 
< Előző   Következő >

www.SurfoMania.hu © 2007. Webdesign, webhoszting és Joomla! tárhely