ADVENTI BALATON-ÁTCSÚSZÁS Nyomtatás E-mail


December 3-án, szombaton délben kezdõdik a tél elsõ Balaton-Átcsúszás programja a badacsonytomaji strandon. Tengeri kajakosok, szörfösök és vitorlázók részvételével kelünk át a badacsonyörsi öblön a másik oldalra és vissza. Egykor indulnánk, az idõjárástól függõen. A jeges vízben bemutatjuk az eszkimózást is, vagyis a borulás utáni visszafordulás technikáját kajakkal. Saját készítésû hagyományos eszkimó kajakot is szeretnénk bemutatni, valamint a Balaton elsõ tradicionális, bambusz rudazatos, rákolló vitorlával hajtott polinéz proája, egy aszimmetrikus katamarán is átkel az öblön – bizonyítva, hogy az átcsúszás nemcsak jeges rendezvényeket jelent. Inkább azt nevezzük átcsúszásnak, mikor úgy sikerül A pontból B pontba eljutni, hogy ezzel látványosan, kreatívan és játékosan bebizonyítjuk: amit sokan lehetetlennek tartottak, az nagyon is lehetséges, sõt, emberformáló élményektõl fosztja meg magát, aki lehetlennek tartja.

 

ADVENTI BALATON-ÁTCSÚSZÁS


A Balatonon ma, adott esetben, az sem mehet 500 méternél messzebb a parttól, aki már átevezett az Atlanti óceánon, másodfokú viharjelzésben pedig egyáltalán nem szállhat vízre - olyan tengeri kajakkal sem, mely gyakorlatilag bármilyen idõben biztonságos lehet, ahogyan a szörf is közismerten az egyik legalkalmasabb eszköz viharban vitorlázni. Ráadásul komolyabb szörfedzés gyakorlatilag csak viharjelzésben lehetséges. Adventi átcsúszásunk alkalmából a Magyar Szörf Szövetség és a tengeri kajakos szakosztály képviselõi elmondják, milyen jogszabály-módosításokat javasolnak annak érdekében, hogy ezek ne gátolják a vízisportok szabad gyakorlását. Hasonló a jollevitorlázók problémája is.
Szeremley Huba szintén jelezte részvételét, így a kellõ hangulatot kitûnõ forraltbor is biztosítja majd. A program a badacsonytördemici faluházban folytatódik, ahol szombaton forraltborfõzõ verseny lesz, különféle kemencés ínyencségekkel.
Az egy éve meghirdetett Jégszalag bajnoksággal és az idei télre, illetve tavaszra és nyárra tervezett Átcsúszás-programokkal kapcsolatban is bejelentésekre készülünk. Ahhoz, hogy minden körülmények között és minden évszakban lehessen vitorlázni, illetve közlekedni a Balatonon, pályázatot hirdetünk vízen, jégen és havon egyaránt közlekedni képes „hároméltû” vitorlás, illetve egyéb meghajtású jármûvek tervezésére és építésére (melyek átalakítás nélkül, legfeljebb egyszerû átállítással tudnak közeget váltani).
Esõ esetén, vagy viharos szélben másnap, vasárnap délben, vagy egy héttel késõbb tartjuk meg a programot. Nem biztonsági okokból, hanem inkább a jobb hangulat kedvéért.
Jelentkezni az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen, vagy a Balaton-Átcsúszás facebook oldalán lehet.

http://www.facebook.com/event.php?eid=231164600287200


Találkozzunk szombaton délelõtt 11-kor a Badacsonytomaji Szörfklub SE klubháza elõtt a tomaji strandon (közvetlenül a 71-es út mellett, Pest felõl érkezve a tomaji vasutállomás utáni kanyar végénél, a Club Tomaj után pár méterrel, a badacsonyi kikötõ felõl pedig egy kilométerre a kikötõ után a tomaji emelkedõ és a Club Tomaj elõtt).

 

 
< Előző   Következő >

www.SurfoMania.hu © 2007. Webdesign, webhoszting és Joomla! tárhely